Remonttilaina

Opas remonttilainojen hakemiseen

Kaipaatko lisää tilaa kasvavalle perheelle tai uudenlaisen keittiön – mutta sinulla ei ole vara pakata kamoja ja muuttaa uuteen osoitteeseen?

Ehkä on aika keskittyä nykyisen asuinpaikkasi remontoimiseen siten, että se vastaisi paremmin tarpeitasi? Kyse voi olla laajennuksesta tai vain kylpyhuoneen uudistamisesta ja muuttamisesta käytännöllisemmäksi.

Kodin remontoimisen hyödyt

Haluamasi muutosten toteuttaminen tekee sinut onnellisemmaksi, mutta se myös nostaa kotisi arvoa myynnin hetkellä.

Esimerkiksi laajennus tai asuinpinta-alaa lisäävä väliseinien kaataminen nostaa yleensä asunnon arvoa. Kuitenkin remontista saamasi nettohyöty riippuu markkinatilanteesta myyntihetkellä

Ehkä haluat tehdä muita parannuksia, kuten keskuslämmityksen lisäämisen. Kodin sisustaminen on edullisempi vaihtoehto, mutta myös se tekee kodistasi viehättävämmän tulevien ostajien silmissä.

Remontin rahoittaminen

Remontin toteuttamiseen on toki myös löydettävä jostakin rahoitus, sillä vain harvoilla meistä on säästöjä tällaisia tarkoituksia varten. Säästöjen käyttäminen ei myöskään välttämättä ole viisain toimintatapa. Voit lykätä remonttia siihen saakka, kun olet saanut säästettyä tarvittavan summan. Tämä vaihtoehto vaatii itsekuria ja kärsivällisyyttä.

Jos kuitenkin tarvitset lisätilaa nopeasti etkä voi odottaa, tarjolla on vakuudettomia lainoja, joita voi käyttää kodin remontointiin. Toki joudut maksamaan lainasta korkoa, joten ennen hakemuksen tekemistä pohdi tarkkaan, onko sinulla vara ottaa laina.

Hyvän remonttimiehen löytäminen

Kun olet päättänyt, miten rahoitat remontin, tarvitset tarjouksia remontin mahdollisilta tekijöiltä. Ota vähintään kolme tarjousta vertailuun ja valitse niiden joukosta paras tekijä.

Pyydä mieluummin tarjouksia kuin arvioita, jotta lopullinen lasku ei yllätä sinua. Kiinnitä huomiota myös yrityksen tasoon, tutki sen taustoja ja lue entisten asiakkaiden palautteita.

Jos mahdollista, pyydä suosituksia ja valokuvia yrityksen aiemmista projekteista. Kysy entisiltä asiakkailta, olivatko he tyytyväisiä työhön, jotta unelmiesi remontista ei tule painajaista.

Parhaat lainat

Remonttilaina on tyypillisesti vakuudeton, henkilökohtainen laina, joten sen vakuudeksi sinun ei tarvitse asettaa esimerkiksi kiinteistöäsi. Laina on usein myös lyhytaikainen, yleensä 1-5 vuoden takaisinmaksuajalla.